En kärlekshistoria

 

När jag var 12 år såg jag musikalen Grease. Det var kärlek vid första ögonkastet. Efter det har min kärlek till denna konstform aldrig svalnat och jag har sedan dess varit säker på att musikal är den rätta vägen för mig.

 

Jag gick på Stockholms Kulturskolas musikalkurs 2000–2006 och fortsatte att utveckla mitt artisteri i gymnasiet på rocklinjen på Fryshusets Kunskapscentrum, Stockholm, då jag och en vän mottog ett stipendium från Stockholms Stad, En snabb slant, då vi anordnade en sångtävling för unga i Stockholm. Direkt efter gymnasiet hösten 2006 kom jag in på Kulturamas tvååriga musikallinje i Stockholm där jag spelade The Boss i vår slutproduktion Side Show. Efter utbildningen väntade fyra säsonger som showartist på Mallorca.

 

Hösten 2011 började jag på kandidatprogrammet i musikal på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet och jag tog min examen våren 2014.

Under utbildningen fick jag gestaltat rollerna Golde i Spelman på taket, Sarah och Marta i Company och jag var understudy för rollen Maureen i musikalen RENT och jag gjorde Bagarfrun i vår slutproduktion Into the woods.

Under åren på skolan fick jag äran att ta emot stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien, Anders Sandrews Stiftelse, Adlerbertska Stipendiestiftelsen, Stiftelsen Eduard Magnus Musikfond, Göteborgs Frimurares musik- och sångstipendier och Tobisons Stipendiefond som uppmuntran till fortsatt utbildning.

 

Det blev en till säsong utomlands som sångerska, denna gång som frontfigur och leadsinger i popbandet Wonderband, filmklipp finns under Lyssna. Nu har jag jobbat ihop över 650 timmar på scen som professionell sångerska! 

Nu har jag spelat barnföreställningen I vår sånglåda med Kompani Dagg i tre år, och fler år väntar!

Just nu studerar jag till Medicinsk Massageterapeut på Bergqvists YH-utbildning och är helt färdig våren 2021 och är redan certifierad Massör enligt Branschrådet Svensk Massage och ni hittar mig på Proaktiv.

Maria Friman

 

Ladda ner CV här!